Хлібзавод на Київщині отримав грант від держави на відновлення виробництва

На Київщині хлібзавод отримав грант на відновлення виробництва.

Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Зазначається, що хлібозавод "Чанта Маунт" у Нових Петрівцях Вишгородського району отримав безповоротну грантову допомогу від держави в рамках проєкту "єРобота".

Директорка підприємства Олена Тараненко розповіла, що після російського обстрілу в березні минулого року деякі приміщення були повністю знищені, а деякі — частково. Бізнес зазнавати збитків на понад 5 мільйонів євро. До війни там працювали 140 людей, нині — до 40 працівників.

"Напередодні того дня ми готували продукцію для створення запасів Збройним Силам та населенню найбільш постраждалих від обстрілів регіонів України, де були перебої з постачанням хліба, бо ми є стратегічним підприємством. Лише тому, що була комендантська година впродовж доби, наші люди не були на роботі і не постраждали. Ми одразу розуміли, що самотужки нам не впоратися з відновленням, тож потрібно шукати грантові можливості", — поділилася підприємниця.

У Мінекономіки зазначили, що хлібзавод отримав максимальну суму гранту — 8 мільйонів гривень. Ці гроші покриють закупівлю холодильного обладнання й відновлення виробництва хліба та круасанів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали детальніше про програму грантів від держави на створення та відновлення бізнесу "єРобота".