Киян попередили про грози 21 червня
Фото: Diana Hansen / Unsplash

Український гідрометцентр опублікував штормове попередження для жителів Києва на вівторок, 21 червня. У цей день у столиці очікуються грози.

За прогнозом погоди, вночі 21 червня у Києві температура повітря у Києві становитиме +17+19 градусів Цельсія, вдень підійметься до +24+26 градусів. Також у столиці прогнозують сильний дощ із грозами. 

Синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook попереджає про прихід холодного атмосферного фронту.

"У Києві завтра очікується послаблення спеки до +27 градусів. Дощ — ймовірний, короткочасний, із грозою. Сильний вітер у столиці", — написала вона. 

Як діяти під час грози? 

Жителям міста нагадують, що під час грози слід зачинити вікна і не підходити до них, а також не братися за металеві вхідні двері. У випадку сильного вітру спеціалісти рекомендують щільно закрити вікна, а на вулиці триматися по далі від рекламних щитів, ліній електропередач та дерев — не варто паркувати поруч із ними і автотранспорт. 

Зазначається, що під час грози у місцях можливих підтоплень вулиць чергуватимуть комунальники "Київавтодор" з необхідною спецтехнікою та спецзасобами для ремонту й очистки системи зливової каналізації. 

У випадку падіння дерев чи гілок, при травмуванні людей та в інших небезпечних ситуаціях варто негайно повідомити ектренні служби за телефонами 101 або 103. 

Літні дощі та тепло: якою буде погода в Києві у червні