гроза

У середу, 6 липня, погода у столиці різко зміниться. До Києва прийдуть дощі, грози, пориви вітру, в деяких районах навіть можливий град.

Про це повідомляє прес-служба КМДА із посиланням на Український гідрометцентр.

"У столиці очікуються гроза, в окремих районах град та шквали вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий)", — йдеться у повідомленні.

Під час грози мешканцям столиці рекомендують зачиняти вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері, а в разі сильного вітру – триматися подалі від рекламних щитів та дерев, а також не паркувати поруч із ними автівки.

"Під час грози на місцях можливих підтоплень дорожньої мережі чергуватиме спецтехніка КК "Київавтодор"", — додали у міської адміністрації.

У разі виявлення підтоплень на дорогах чи тротуарах просять повідомляти про це за телефоном: 044-284-74-19. 

При падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей тощо просять негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103. Телефон КАРС: 044-430-37-13.

Як розповіла синоптик Наталка Діденко, завтра у Києві — найгарячіший день перед похолоданням.

Вдень буде сухо та спекотно. Температура повітря складе до +32...+34 градуси. А ось увечері погода різко зміниться — литимуть дощі та гримітимуть гроза. У четвер, 7 липня, у столиці стане значно прохолодніше — від +22 до +24 градусів.

Така істотна зміна погоди супроводжуватиметься, окрім похолодання, гроз, поривчастого вітру, ще й стрибками атмосферного тиску. Також на завтра обіцяють завітати на Землю магнітні бурі. Тому вже сьогодні — уважніше до здоров'я, до режиму дня й ночі, повідомте усім зацікавленим про найближчу синоптичну українську перспективу. Поради від кота Апельмона: морозиво зараз — найулюбленіший десерт, пік споживання, проте не захоплюйтеся аж надто холодним, хай трохи "відпочине" після морозильної камери. Можна з полуницями, смородиною, можна без нічого, аби на здоров'я. Дуже помічне при магнітних бурях.
Це серіали, які виходять у липні