Громадські монітори розповіли, як пройшов перший день без паркувальників

В середу, 10 серпня, в Києві пройшов перший день виключно безготівкового розразунку за послуги парковки. Про те, як столичні водії сприйняли нововведення, розповіли громадські монітори проекту "Чесна парковка".

За словами моніторів, на 9 з 43 паркувальних майданчиків, де велося спостереження, працювали 12 "старих" паркувальників. Причому три з них паркували авто та збирали гроші з водіїв прямо у центрі міста, на Бессарабській площі.

Також монітори зафіксували роботу нових інспекторів КП "Київдорсервіс". Як мінімум 5 інспекторів в новій уніформі було помічено на паркувальних майданчиків по вул. Пушкінська та вул. Прорізна. Вони інформували водіїв про оплату, а у випадку порушення закріплювали на лобове скло інформаційну листівку із вказаним видом порушення та його можливими наслідками. Щоправда, це єдина парковка, де їх можна було спостерігати. Власне як і анонсовані "Київдорсервісом" інформаційні щити.

Крім того, нові талони також виявилися не на всіх локаціях, де мали бути. Проте, мало хто з водіїв це помітив. Серед опитаних моніторами власників авто части поставилася до нововведень байдуже і надала перевагу сплаті через паркомат. А от на Бессарабській площі водії переважно віддавали гроші паркувальнику, навіть розуміючи, що це спричиняє корупцію. За їхніми словами, паркувальники допомагають їм паркуватися та безпечно виїхати з майданчику.

Нагадаємо, напередодні нововведень стало відомо, як виглядають та де можна придбати нові талони на парковку в столиці.