Громаді Києва повернули землі ландшафтного заказника "Совська балка"

Прокуратура Києва домоглася у суді повернення громаді земельної ділянки водного фонду по вулиці Петра Радченка. Вона входить в охоронну зону ландшафтного заказника місцевого значення "Совська балка" та парку відпочинку "Совський парк".

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Зазначається, що використання земель природно-заповідного фонду обмежене. Спірна територія вважається невід’ємним елементом екосистеми та перебуває під охороною держави. Вартість ділянки по вулиці Петра Радченка оцінюється у понад 390 млн гривень.

Ландшафтний заказник "Совська балка"Прокурори звернулися до Господарського суду з позовом до суб’єктів господарювання про усунення перешкод у володінні та розпорядженні цією земельною ділянкою. Адже Київрада не передавала зазначені землі у власність чи користування будь-яким фізичним чи юридичним особам не передавалась.

Правоохоронці поінформували, що суд повністю погодився з доводами прокурора стосовно самовільного будівництва нежитлових споруд та незаконної реєстрації права власності на них.

"Рішенням Господарського суду Києва скасовано державну реєстрацію самовільно збудованих об'єктів. Товариство зобов'язано повернути земельну ділянку столичній громаді з приведенням у належний стан, тобто знесення цього майна", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, екологи разом із Київрадою виграли Апеляційний суд у забудовників та захистили заказник "Троєщинські луки".

На Київщині створили ландшафтний заказник "Орхідейні луки"