Графіті в метро: у Києві знову розмалювали вагон підземки

У Києві знову розмалювали вагон метро. Нещодавно невідомі намалювали графіті на дверях та в середині салону одного з вагонів столичної підземки.

Про це повідомили на Facebook-сторінці КП "Київський метрополітен".

Графіті в метро: у Києві знову розмалювали вагон підземкиГрафіті наносили чорним маркером, який майже неможливо відтерти. Працівники метро відмивали "живопис" хімічними розчинниками, на це пішло багато часу та сил. За словами метрополітенівців, інколи малюнки взагалі неможливо відчистити, доводиться замінювати елементи оббивки, а це все додаткові витрати.

Графіті в метро: у Києві знову розмалювали вагон підземки"Нам прикро бачити, що деякі пасажири лишають такі "повідомлення", бо це знецінення роботи кожного метрополітенівця, який дбає про рухомий склад. Більшості пасажирам взагалі не подобається такий арт, бо це звичайнісінький вандалізм", — зазначили у дописі.

Що робити, якщо в метро малюють графіті: як діяти

Пасажирів закликають повідомляти про вандалізм у метро через пристрій "пасажир-машиніст". Після повідомлення "художника" зустрічатиме представник поліції на найближчій станції. "Мріємо, щоб автори написів долучились до мийно-прибиральних робіт", — додають 

Раніше ми писали, чому в Києві почастішали випадки падіння в метро.

У Києві відкрили перший в Україні акустичний сквер: що це таке та як він виглядає