STALKER 2
Зображення: GSC Game World

Розробники гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart Of Chornobyl, українська студія GSC Game World, вирішили перенести її вихід на 2023 рік, а також прибрати з гри озвучку російською мовою.

Через повномасштабне російське вторгнення роботу розробникам довелося призупинити роботу над грою, проте її випуск все одно був запланований на грудень 2022 року. Про перенесення дати релізу S.T.A.L.K.E.R. 2 на 2023-й стало відомо під час презентації Xbox — гра значилася серед релізів саме наступного року.

В коментарі виданню PC Gamer PR-менеджер GSC Game World Захар Бочаров підтвердив перенесення виходу гри на 2023 рік.

"Все сталося трохи раніше, ніж очікувалося, ми насправді планували розкрити це найближчими днями. Але так, гра вийде у 2023 році", — відзначив він.

Причину перенесення дати релізу гри Бочаров не назвав, проте, вочевидь, нею знову ж таки стала війна росії проти України. Зараз GSC Game World перебувають в процесі переїзду до Праги, а в березні студія припинила свою роботу в росії.

Також розробники вирішили прибрати зі S.T.A.L.K.E.R. 2 російську озвучку. Судячи з інформації на офіційному сайті, тепер гра буде озвучуватись тільки українською та англійською мовами. Однак все ще будуть доступними російські субтитри.

Захар Бочаров підтвердив російському виданню DTF, що російську озвучку вирішили прибрати з гри. Раніше розробники також вирішили не продавати S.T.A.L.K.E.R. 2 на території росії через її вторгнення в Україну.

Розробники ігор S.T.A.L.K.E.R. зібрали 800 тисяч доларів на допомогу Україні