Готель "Козацький" отримав нового власника за 400 млн гривень: деталі

18 липня готель "Козацький" отримав нового власника. Про це стало відомо з результатів онлайн-аукціон, який провів Фонд держмайна України в електронній системі Prozorro. 

За готель змагались три учасники. Стартова ціна становила понад 155 мільйонів гривень. Проте під час торгів вона зросла у понад 2,5 раза — готель продали за 400 мільйонів гривень сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю "Надія".

Після підписання договору ці гроші підуть до державного бюджету. Також покупець повинен буде заплатити 80 млн гривень ПДВ. Про це розповіли у Фонді держмайна. 

"На сплату вартості лота переможець має 20 робочих днів після дня завершення аукціону. Договір купівлі-продажу підписується лише після надходження коштів до бюджету", — наголосили у Фонді. 

Готель "Козацький" площею понад 9500 м² розташований у центрі Києва. До складу лота увійшли будівля зі 135 номерами, рестораном, кафе, п’ятьма конференц-залами та 1494 одиниці рухомого майна (обладнання, меблі, інвентар тощо). Станом на кінець березня готель має заборгованість перед бюджетом у майже 9,1 млн гривень. За умовами продажу її має сплатити новий власник об’єкта впродовж шести місяців.

СТОВ "Надія", яке прибрало готель — одне з найбільших фермерських господарств на Чернігівщині. Про це пише видання thepage. Йому належить 2184 ділянки землі загальною площею 685 га (8 ферм, де вирощують корів). Кінцевим бенефіціаром СТОВ, за даними Youcontrol, є Сергій Сподін. Сподін має активи у сферах будівництва, нерухомістф, виготовлення бетонних сумішей, торгівлі, сільському господарстві, ІТ. 

Раніше ми писали, що у Києві планують приватизувати готель “Козацький”, що розташований на Майдані Незалежності. Будівлю готелю звели в 1983 році. 

У Броварах відбудовують дитсадок, де розбився вертоліт з міністром МВС Монастирським