Google передав українським вчителям 43 тисячі ноутбуків

Українські вчителі отримали від технологічного гіганта Google 43 тисячі ноутбуків для дистанційного навчання дітей. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 
 
Він нагадав, від бомбардувань в Україні постраждали три тисячі шкіл, а багато родин вимушено покинули свої домівки через війну. Проте навіть у таких умовах українські вчителі продовжують навчальний процес та проводять уроки онлайн.

"Вмикаються в зуми та надсилають учням завдання з бомбосховищ", — написав Федоров.

Для того, щоб полегшити роботу вчителів, Мінцифри та Міносвіти домовились про партнерство компанією Google стосовно її служби Google for Education. Ця домовленість передбачає передачу Україні 43 тисяч ноутбуків Chromebook для викладачів, щоб вони могли ефективно продовжувати дистанційне навчання. Партнерами проєкту також виступає ЮНЕСКО.  
 
Окрім отримання ноутбуків, викладачі також зможуть пройти онлайн-навчання від Google та безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education до кінця цього року. 

Також Google планує найближчими тижнями додати до youtube.com/learning українську мову, щоб українські учні віком від 13 до 17 років могли знаходити там освітні відео за своїми навчальними програмами. На відеохостингу з'являться відео з низки предметів, включених до національної освітньої програми: від української літератури та мови до фізики, біології, хімії, математики тощо.

У селі на Київщині відновили навчання в школі завдяки Starlink