Google присвятив дудл Анні Франк

Компанія Google випустила новий дудл (тематичний малюнок на домашній сторінці пошуковика), присвячений жертві Голокосту Анні Франк та її всесвітньо відомому щоденнику. 

Про це розповіли на сайті Google

У дудлі використали цитати Анни з її щоденника про переслідування євреїв у часи Голокосту, зокрема, історію самої дівчинки та її родини, яка протягом двох років разом із сім'єю ховалися від нацистського режиму у столиці окупованих Нідерландів. 

"Я злюся на себе, адже поки я сплю в теплому ліжку, мої найближчі друзі падають від виснаження й численних ударів", — йдеться в одній із таких цитат. 

Зазначимо, що 25 червня виповнюється 75 років із дня виходу щоденника Анни Франк, який вважається однією із найважливіших книг сучасної історії. Мемуари дівчинки переклали більш ніж 80 мовами. 

Як відомо, Анна Франк народилася 12 червня 1929 року у Франкфурті. Утім, незабаром її родина переїхала до Амстердама, щоб уникнути дискримінації та насильства з боку нацистської партії, популярність якої все більше зростала у Німеччині. коли Анні було 10 років, почалася Друга світова війна, а невдовзі Німеччина вторглася в Нідерланди. 

Нацистський режим ув'язнював євреїв, страчував або примусово переселяв людей до концентраційних таборів. Мільйони євреїв у цей час були змушені покинути свої домівки або переховуватися. Зокрема, навесні 1942 року так само зробила і сім'я Анни Франк. Родина сховалася у таємній прибудові офісної будівлі батька Анни, щоб уникнути переслідувань.

Анна Франк та її щоденник у дудлі від GoogleСеред небагатьох речей, які дівчинка взяла із собою, був картатий блокнот. Протягом наступних 25 місяців вона писала у ньому про свої відчуття і переживання. 4 серпня 1944 року нацистська секретна служба виявила сім'ю Франків. Родину ув'язнили й вивезли до Освенціма у Польщі. Через кілька місяців Анну та Марго Франк перевезли до концтабору Берген-Бельзен у Німеччині, де Анна померла у 15-річному віці. 

Знімки зруйнованих українських міст з'являться на картах Google