Голову Гостомельської адміністрації звільнили після розслідування журналістів
Bihus.info

Голову Гостомельської селищної військової адміністрації Сергія Борисюка звільнили з посади після розслідування Bihus.Info.

Відповідне розпорядження з’явилося на сайті президента України. Новим очільником Зеленський призначив Сергія Смаля.

Як відомо, журналісти розкрили схему привласнення мільйонів гривень на відбудову громади шляхом роздачі коштів фейковим підрядникам.

Згідно з документами, сільрада, до прикладу, заплатила за відновлення Гостомеля пенсіонерці з Миколаєва, яка це спростовує, біглому священнику із Рівненщини й жителю тимчасово окупованого Донецька.

При цьому, спочатку в Гостомельській селищній раді казали, що через необхідність швидко проведення закупівель вони не перевіряли підрядників, та й взагалі, мовляв, це не їхні обов’язки. Водночас, кажуть розслідувачі, відразу після їхнього спілкування із заступником Борисюка, усі дані про бюджетні виплати адміністрації дивним чином зникли із держпорталу.

У Бюро економічної безпеки зазначають, що таким чином на публічних закупівлях місцева влада могла привласнити до 5 млн грн, призначених для відбудови Гостомеля.

Нагадаємо, раніше після розслідування УП про заклади Києва, що працюють у комендантську годину для чиновників, Кличко звільнив директора Департаменту охорони культурної спадщини КМДА.