Глобальну кампанію Stand Up for Ukraine підтримують світові зірки
Фото: globalcitizen.org

Днями Єврокомісія спільно з урядом Канади та міжнародною організацією Global Citizen запустили глобальну кампанію Stand Up for Ukraine зі збору коштів на підтримку українців, що рятуються від війни. 

До участі в цій благодійній кампанії планують залучити уряди країн, установи, митців, артистів, бізнес та простих людей. Вони можуть пожертвувати гроші або привернути увагу до ініціативи. До Stand Up for Ukraine вже приєдналися такі знаменитості як Елтон Джон, Селін Діон, Г'ю Джекман, Кріс Рок, Біллі Айліш, Мадонна, Кеті Перрі, гурти U2, Green Day та 5 Seconds of Summer й інші.

Кульмінацією кампанії стане онлайн-захід за участі світових зірок Social Media Rally, що відбудеться 9 квітня. Його спільно організують президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і прем’єр-міністр Джастін Трюдо. Мета заходу — зібрати кошти на підтримку внутрішньо переміщених осіб та біженців з України.

Президент України Володимир Зеленський також закликав міжнародне співтовариство долучатися до ініціативи.

За даними ООН, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну свої домівки вже покинули близько 10 млн людей. Понад 6,5 млн стали внутрішньо переміщеними особами, а ще понад 3,5 млн залишили Україну та втекли до сусідніх країн.

Спротив російській окупації, день 35