Гідропарк та парк «Перемога» обробили проти кліщів

В парку «Перемога» та Гідропарку провели акарицидну обробку проти кліщів, які саме в цей час є найбільш активними та небезпечними для людей. Про це повідомляє Дніпровська РДА.

Обробку проводять, щоб мінімізувати випадки укусів кліщів та запобігти зараженню людей вірусним кліщовим енцефалітом та хворобою Лайма.

Також киянам вкотре нагадали, що треба робити, аби уникнути укусів кліщів.

По-перше, в місцях, де є ризик спіймати кліща, варто одягатися в світлий однотонний одяг з довгими рукавами, що щільно прилягає до тіла. Таким чином буде легше помітити кліщів на одязі. Також слід надягти щось на голову.

Можна користуватися репелентами, що відлякують кліщів, але важливо купувати їх лише в аптеках та використовувати виключно згідно з інструкцією.

Якщо ви збираєтесь зробити привал або переночувати на природі, слід прибрати суху траву, гілки, хмиз, що можуть містити кліщів, в радіусі 20-25 метрів.

Під час та після прогулянки на природі варто ретельно оглянути шкіру, зокрема ті ділянки, що покриті волоссям та на яких складно помітити ураження від укусу. Це також стосується домашніх улюбленців, що були разом з вами. Також після перебування на природі слід одразу зняти, оглянути та випрати одяг і білизну.

Нагадаємо, що кияни можуть цілодобово отримати допомогу при укусі кліща.