Затоплення Києва: Гідрометцентр відповів на чутки
Фото: unsplash.com

В Українському гідрометцентрі спростували інформацію про те, що Київ може затопити найближчим часом.

Там розповіли, що у соцмережах та Telegram-каналах шириться інформація про можливе затоплення Києва через високий рівень води на ділянці верхнього Дніпра у Чернігівській області. Метеорологи запевнили, що наразі ніякої загрози затоплення столиці немає. А якщо така загроза з'явиться, то гідрологи опублікують відповідні попередження.

Повідомлення про можливе затоплення Києва у Telegram

Повідомлення про можливе затоплення Києва в Instagram

"Запевняємо вас, наразі для Києва немає загрози негативних наслідків та затоплення. Наші фахівці, гідрологи, ситуацію контролюють, в разі зміни — будуть випущені відповідні попередження", — кажуть у Гідрометцентрі.

Актуальні новини щодо можливих підтоплень та інших гідрологічних попереджень можна знайти на сайті Гідрометцентру у відповідному розділі.

"Для довідки, ситуацію зі стану водних об'єктів відслідковують гідрологи, а не метеорологи. Перед тим, як писати інформацію, ознайомтесь з матеріалом та не залякуйте громадян", — звернулися метеорологи до авторів каналів, які розповсюдили інформацію про підтоплення.

Нагадаємо, У лісі біля музею у Пирогові невідомі зрубали 200-річні дуби. Ці дуби відігравали важливу роль в екосистемі лісу.

У київських школах навчання після зимових канікул відновиться 30 січня