Байрактар ТБ2
Ілюстративне фото: wikipedia.org

Благодійний фонд "Повернись живим" купив та передав Збройним Силам України безпілотник "Байрактар TB2".

Про це розповів директор фонду Тарас Чмут.

Історія тягнеться з початку травня. Ми спеціально не робили її публічною, адже якщо ви хочете досягнути результату — ви маєте приймати правила ринку на яких заходите. Ринок закупівлі товарів воєнного призначення вимагає тиші та приватності. І тоді буде результат. Наш результат простий: три ударні безпілотники, наземна станція управління з усім необхідним, декілька десятків корегованих авіабомб, повний комплект наземного обладнання, запасних частин та приналежностей.

Така купівля коштувала фонду 16 502 450 доларів. Чмут зазначив, що закупівлю було зроблено "під ключ" — у ній є все базове, що потрібно для автономної роботи комплексу. У майбутньому його можливості можна буде посилити за рахунок додаткових закупівель.

Директор фонду "Повернись живим" додав, що "Байрактар" уже місяць перебуває в умілих руках українських військових.

А тепер про майбутнє — воно залежить від вас. Давайте озброювати нашу армію. Пілотована авіація, дрони-камікадзе, бронетехніка, артилерія та міномети, важке піхотне озброєння, автотехнічна, спеціальна оптика та зв‘язок, системи РЕБ і купа всього іншого — ми готові це знаходити по світу, купувати, доставляти та забезпечувати наших солдатів усім необхідним.

 

Поляки зібрали гроші на "Байрактар" для України