"Фінальна стадія війни найскладніша й найкривавіша", — Зеленський

Президент провів онлайн-зустріч зі студентами українстьких вишів, під час якої наголосив, що закликати масово повертатися в Україну зарано. Також він наголосив, що фінальна стадія війни є найскладнішою та найкривавішою. 

"Ми не можемо відмежуватися і сказати: "Все, війна закінчилась". Я вам скажу відверто, що в Києві після деокупації Київської області є таке відчуття, що все, ніякої війни немає. До того моменту, коли не летять ракети", – сказав Зеленський.

Проте додав, що люди бачать, що країна оживає і пообіцяв, що "так воно й буде".

"Я не можу сьогодні кричати "повертайтесь додому" всім, хто за кордоном, тому що війна не закінчилась. Це поки що вибір кожної людини", — підкреслив він.

Разом з тим, він запевнив, що після завершення війни Україна приділятиме велику увагу питанню безпеки.

"Країну, а особливо інфраструктуру щодо безпеки ми будемо будувати на рівні Ізраїлю та інших провідних країн. Де люди зрозуміли, що поруч з ними хтось такий живе, від кого може бути лихо в будь-який момент", — сказав президент.

Також у розмові він додав, що країну будуватимуть з найкращими безпековими технологіями, а також запевнив, що переглянуто буде і підхід до заробітних плат, що має стати справедливим.

Спротив російській окупації, день 85