Фільм українського режисера "Фортеця Хаджибей" нагородили у США

Історико-пригодницький фільм "Фортеця Хаджибей" українського режисера Костянтина Коновалова отримав відзнаку на міжнародному кінофестивалі Oniros Film Awards у США, повідомляється на сайті Державного агентства України з питань кіно. 

Стрічка українсько-грузинсько-турецького виробництва перемогла у номінації "Найкращий саундтрек". Нагороду вручили композитору Мустафі Язиджіолу. 

Нагорода фільму "Фортеця Хаджибей"Oniros Film Awards — міжнародний кваліфікаційний конкурс IMDb із публічним показом фільмів з усього світу, що проходить в Нью-Йорку кожні три місяці. 

В основі сюжету фільму події, які відбувалися в період російсько-турецької війни за території Північного Причорномор’я. Козак Андрій повинен донести важливі відомості у Стамбул. Але перед цим йому потрібно визволити батька своєї коханої — туркині Фатіми. Молода пара відважується на ризикований план. 

Спеціально для фільму на території Одеської кіностудії, де проходили зйомки, було побудовано декілька локацій: турецький дворик й таверна. Основні сцени знімали на території Білгород-Дністровської фортеці.

Нагадуємо, фільм про Василя Стуса додадуть до освітньої програми університету в США. 

Оголосили список номінантів на премію "Золотий глобус" у 2023 році