Фестиваль Nordisk Panorama: оголошено відбір документальних кінопроєктів
Фото: pixabay.com

Український інститут та шведський фестиваль Nordisk Panorama Film Festival оголосили про набір документальних фільмів. Українські режисери та продюсери можуть подавати заявки та свої роботи до 22 серпня включно. Шукають документальні стрічки, які орієнтовані на міжнародну копродукцію та знаходяться на етапах (пост)виробництва.

Серед поданих заявок відберуть 10 кінопроектів. Команди у складі режисера та продюсера від кожного проєкту отримають можливість презентувати свої фільми європейським продюсерам. Команди українських фільмів, окрім пітчинг-презентації своїх проєктів, також зможуть долучитися до інших індустрійних заходів фестивалю. Зокрема ознайомитися з грантовими можливостями скандинавського регіону та Німеччини, а також зустрітися з європейськими продюсерами для консультацій чи обговорення потенційної співпраці. Оплату дороги до Швеції та назад, проживання та добові витрати візьмуть на себе організатори фестивалю Nordisk Panorama.

Серед вимог до аплікантів:

  • українське громадянство;
  • мінімальний вік 18 років;
  • вільне володіння англійською мовою;
  • готовність до публічної комунікації (необхідно презентувати свій проєкт на фестивалі);
  • бездоганна ділова репутація;
  • діяльність та позиція апліканта не суперечить принципам і цінностям Українського інституту. 

Для участі необхідно надіслати анкету, заповнену англійською мовою, на пошту films@ui.org.ua. Завантажити анкету можна за посиланням. Детально про вимоги заповнення – на сайті Українського інституту

Кінофестиваль Nordisk Panorama пройде 22-27 вересня у Мальме. Зазначається, що Україна вперше буде представлена на фестивалі, зокрема такою масштабною фаховою делегацією.