Факти можливих зловживань при нарахуванні за опалення киянам розслідуватиме міська житлово-комунальна інспекція – Петро Пантелеєв

Випадки зловживання з боку теплопостачальних організацій і факти некоректних нарахувань киянам за послугу централізованого опалення перевірятиме Житлово-комунальна інспекція у місті Києві (управління самоврядного контролю КМДА).

"У столиці є дві основні теплопостачальні організації: ПАТ "Київенерго" та ТОВ "Єврореконструкція". Також є споживачі, які за договором отримують тепло від інших приватних підприємств і організацій. Однак для усіх без винятку киян має діяти справедливий і зрозумілий механізм нарахування", — сказав Петро Пантелеєв.
Він зауважив, що існують об’єктивні фактори нарахувань, на які повинні зважати споживачі, але жодних махінацій із платіжками бути не повинно.
"У цьому місяці в зоні обслуговування змістилися дати зняття показань будинкових приладів обліку тепла. Якщо раніше зняття відбувалося з 19 до 26 числа, то грудневі зняття відбувалися в останні дні місяця. Через це збільшився і період оплати. Також мешканцям слід враховувати зниження температури повітря, що напряму впливає на обсяг спожитого будинком тепла. Однак, якщо усі ці фактори враховані, але ви сумніваєтеся в коректності рахунку за тепло, ми проведемо відповідне розслідування. Для цього в столиці створена і працює відповідна інспекція, працівники якої виїдуть на місце, перевірять стан роботи системи та вимагатимуть обґрунтування від теплопостачальників", — повідомив представник КМДА.
Петро Пантелеєв закликав киян, які мають факти зловживань при нарахуванні за тепло, звертатися до столичної інспекції за телефоном (044) 235 36 99. Графік прийому дзвінків — робочі дні з 09:00 до 18:00.