Facebook почне боротися з фейками в Україні

У першій половині 2020 року соцмережа Facebook запустить в Україні систему протидії дезінформації. Про це журналісту «Детектор медіа» розповіла менеджер по публічній політиці щодо України у Facebook Катерина Крук.

«В нас є система, яка відпрацьована у світі, — це програма під назвою Third-party fact-checker. Ми співпрацюємо з локальними фактчекінговими організаціями, які допомагають нам перевіряти контент. Це працює за декількома принципами. Звичайно, ми використовуємо machine learning і просимо фактчекерів перевірити наші внутрішні припущення щодо того, яка інформація і з яких сайтів може бути маніпулятивною. Також вони самі можуть моніторити та направляти інформацію нам», — зазначила Катерина Крук.

За її словами, у Facebook є 46 глобальних партнерів, які займаються перевіркою інформації у світі, але партнерів в Україні поки немає.

Нагадаємо, 11 грудня один з найпопулярніших у світі порносайтів Pornhub опублікував The 2019 Year in Review — дослідження активності своїх відвідувачів за 2019 рік. За підсумками року Україна посіла 16-е місце в топ-20 країн за обсягом трафіку, споживаного глядачами Pornhub за день.