"Євробачення-2025" відбудеться у швейцарському місті Базель: подробиці
Місто Базель. Фото - eurovision.tv

Пісенний конкурс "Євробачення-2025" відбудеться в Базелі у Швейцарії — це місто перемогло у конкурсному відборі. Про це повідомили організатори конкурсу. Півфінали відбудуться 13 та 15 травня на арені St. Jakobshalle, а грандфінал проведуть 17 травня 2025 року.

"ЄМС (Європейська мовна спілка — ред.) дуже рада, що Базель обраний містом-господарем пісенного конкурсу "Євробачення" 2025 року. Конкурс народився у Швейцарії в Лугано в 1956 році, і це чудово, що ми повертаємо його майже 70 років потому", — зазначив виконавчий директор Мартін Остердаль.

"Євробачення-2025" відбудеться у швейцарському місті Базель: подробиці

У процесі відбору міста враховували можливості проведення конкурсу, місцеву інфраструктуру та здатність прийняти делегації, членів знімальної групи, фанатів і журналістів з усього світу, розповіли організатори. Місто Базель вважається культурною столицею Швейцарії. Місто відоме у всьому світі мистецькими та культурними закладами. 

"Ми з нетерпінням чекаємо на цю фантастичну можливість представити Базель світові як космополітичне місто культури в самому серці Європи. Як відкрите місто у прикордонному трикутнику Німеччини, Франції та Швейцарії, ми щодня долаємо всілякі кордони. Це ідеально вписується у проведення Євробачення", — сказав президент уряду Базеля Конрадін Крамер.

Нагадаємо, у фіналі Євробачення у 2024 році перемогу здобули представники Швейцарії з піснею The Code. Пісню виконали Nemo — перша небінарна людина, яка перемогла у пісенному конкурсі. Третє місце здобула Україна — alyona alyona та Jerry Heil з піснею Teresa & Maria. 

Крім цього, організатори "Євробачення-2024" оштрафували українську делегацію за напис на футболках "Free Azovstal Defenders" (Звільніть захисників Азовсталі).

Переможці Євробачення 2024 Nemo проведуть концерт у Києві: де і коли