Художниця Євгенія Фуллен почала малювати заборонений мурал на унікальній модерністській будівлі архітектора Едуарда Більського.

Художниця Євгенія Фуллен знову почала малювати мурал у Києві. На цей раз новий ескіз з'явився на унікальній модерністській будівлі архітектора Едуарда Більського.

Про це повідомив Дмитро Соловйов в Instagram.

Художниця Євгенія Фуллен почала малювати у Києві заборонений мурал на унікальній модерністській будівлі архітектора Едуарда Більського.

Нещодавно Департамент охорони культурної спадщини КМДА заборонив їй домальовувати стінопис на історичній будівлі в центрі Києва та приписав стерти його за її власний кошт.

Художниця Євгенія Фуллен почала малювати у Києві заборонений мурал на унікальній модерністській будівлі архітектора Едуарда Більського.Проте після заборони мисткиня почала створювати той самий малюнок на новому місці — на будівлі хореографічної школи №1 на Виноградарі. Школу збудували у 1984 році, проєкт будівлі створив український архітектор Едуард Більський.

Художниця Євгенія Фуллен почала малювати у Києві заборонений мурал на унікальній модерністській будівлі архітектора Едуарда Більського."Школа є однією з найвиразніших споруд масиву. Вона вкрита коричневою керамічної плиткою і має велику кількість об'ємів і форм. Вертикальні вузькі вікна, заокругленні кути, стіни-ребра, що виконують функцію сонцерізів, а також вхід, що прикрашає арка, центральна частина композиції", — наголошує дослідник архітектури Дмитро Соловйов.

Кияни пропонують взагалі заборонити Євгенії Фуллен малювати стінописи в столиці.

Раніше ми писали, що постійна комісія Київради з питань Культурної спадщини підтримала петицію проти хаотичного створення муралів на обʼєктах культурної спадщини міста. 

Мурал на вулиці Січових Стрільців зафарбують коштом авторки