Екстрені відключення у Києві
Фото: pravda.com.ua

У понеділок, 16 січня, у Києві та Київській області все ще діятимуть екстрені відключення електроенергії. Про це повідомляють "ДТЕК Київські електромережі" та "ДТЕК Київські регіональні електромережі".

Екстрені відключення можуть застосовуватись у будь-який час для стабілізації ситуації в енергосистемі, незалежно від запроваджених раніше графіків. Перевірити, чи застосовуються за конкретною адресою у Києві відключення та переглянути графіки, можна на сайті ДТЕК.

Зазначимо, що на цьому тижні у Києві діятимуть такі графіки планових відключень:

Група 1

Графік відключень група 1

Група 2

Графік відключень група 2

Група 3

Графік відключень група 3

Екстрені відключення світла у Києві та області пов'язані зі значним дефіцитом генерації в енергосистемі. За словами гендиректора компанії YASNO Сергія Коваленка, після атаки 14 січня цей дефіцит є "величезним". Частина ТЕС не виробляє енергію через серйозні пошкодження. Прогнозувати, як довго триватимуть ремонти, і коли знову запрацюють ці ТЕС, поки складно.

"Проблема настільки серйозна, що "Укренерго" значно обмежив обсяги споживання по всій Україні та у Києві зокрема. Колеги тримають ситуацію під контролем та шукають рішення, щоб її стабілізувати", — каже Коваленко.

Він зазначив, що руйнування є значними, а всі енергетики працюють над відновленням пошкоджених об'єктів, але слід бути готовими до тривалих відключень електроенергії.

Нагадаємо, у київському парку Шевченка відкрили "юрту незламності" — незвичайний пункт обігріву у вигляді казахської юрти, де можна зігрітися та підзарядити гаджети.

Тепло та мокро: якою буде погода у Києві 16-22 січня