Ексредакторка пропагандистського "Першого каналу" Овсяннікова буде працювати на Die Welt
Скріншот із відео

Колишню редакторку російського пропагандистського "Першого каналу" Марина Овсяннікову, яка в прямому ефірі влаштувала "протест" проти війни в Україні, найняли кореспонденткою для німецького видання Die Welt.

Про працевлаштування Овсяннікової повідомив медіахолдинг Axel Springer. 

Зазначається, що Овсяннікова буде позаштатною кореспонденткою Die Welt та робитиме репортажі для газети і новинного телеканалу видання "як з України, так і з росії". 

"Журналістка отримала світову славу завдяки своєму антивоєнному протесту на провладному російському телебаченні", — зазначають у холдингу. 

Сама Овсяннікова заявила, що "вважає своїм обов'язком" захищати свободу, яку боронить український народ.

Зауважимо, що на початку березня Марина Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми "Время" з'явилася у студії "Першого каналу" з плакатом "Ні війні". Після цього росіянка, яка тривалий час сама брала участь у розповсюдженні пропаганди на російському телебаченні, звільнилася з каналу.

Утім Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив, що "протест" Овсяннікової не є таким однозначним. Наразі росіянку активно використовують в інформаційно-психологічних операціях рф. Зокрема, жінка отримала визнання і кредит довіри на Заході, використовуючи це для просування на західну аудиторію наративу про "необхідність" знаття санкцій з росії. 

Спротив російській окупації, день 47