Експрацівник АП виявився агентом рф - СБУ

Служба безпеки Укоаїни затримала колишнього працівника Адміністрації президента, який був агентом російських спецслужб . Про це повідомив начальник СБУ в Харківській області Роман Дудін. За його словами, затриманий працював в АП до 2019 року, мав доступ до державної таємниці та інформації з обмеженим чи навіть критичним рівнем доступу.

За інформацією СБУ, викритий агент працював не тільки в Адміністрації президента. російські куратори обрали йому псевдонім «Регін» і дали завдання здобути секретну інформацію державного рівня.
Для цього вони допомагали робити кар’єру в українських органах влади. Зокрема, агент працював у суді, згодом в одному з департаментів Адміністрації колишнього президента, а після того служив у війську. Він також збирав компромат про різних посадовців, а з початком повномасштабної війни — інформацію про силовиків, зброю та військову техніку.

Співробітники Харківського управління СБУ перехопили канал зв’язку агента, встановили його місцеперебування та зрештою схопили на Донеччині. Агенту загрожує довічне позбавлення волі.