Джаред Лето та Карл Лагерфельд
Фото: nssmag.com

Джаред Лето зіграє головну роль у фільмі про знаменитого модельєра Карла Лагерфельда. Він також виступить продюсером фільму спільно з Будинком Карла Лагерфельда.

Про це повідомляє видання Deadline.

Карл завжди був для мене джерелом натхнення. Він був справжнім ерудитом, художником, новатором, лідером і, найголовніше, доброю людиною. Коли ми зібралися разом із командою Карла Лагерфельда, ми одразу ж поділилися творчим баченням створення поважної оди Карлу, розсуваючи при цьому художні межі того, яким може бути біографічний фільм.

Наразі продюсери ведуть переговори з режисерами, а деталі сюжету тримаються у секреті. Відомо, що основна лінія розповість про ключові події та стосунки у житті відомого модельєра.

При створенні картини Лето співпрацюватиме з довіреними особами Лагерфельда — генеральним директором Будинку Карла Лагерфельда П'єром Паоло Риги та віце-президентом з іміджу та комунікацій Каролін Лебар.

За словами Риги, до них зверталося кілька голлівудських продюсерів із пропозицією зняти фільм про модельєра. Однак тільки після зустрічі з Лето у них з'явилася впевненість, що історія буде розказана саме у тій мистецькій манері, яку Лагерфельд хотів би бачити. 

Коли почнуться зйомки біографічного фільму і коли стрічка має вийти на широкі екрани — поки що невідомо.

Нагадаємо, що всесвітньо відомий кутюр'є Карл Лагерфельд помер у 2019 році у віці 85 років. Він помер в Американському шпиталі в Парижі, куди його напередодні доставили в критичному стані.

Карл Лагерфельд народився 10 вересня 1933 року. У 1952 році переїхав до Парижа, де навчався у школі при Синдикаті високої моди. У 1959 році його запросили до Будинку моди Жана Пату, де він отримав посаду арт-директора. З 1963 року почав працювати одночасно з чотирма будинками моди — Chloé, Krizia, Charles Jourdan і Fendi, створюючи для кожного різні колекції.

У 1974 році Лагерфельд заснував власну лінію — Karl Lagerfeld Impression. У 1983 став художнім директором будинку Chanel, де спочатку працював над створенням колекцій прет-а-порте. Заснував лінії KL та KL by Karl Lagerfeld.

Disney снимет сериал о модельере Карле Лагерфельде