ДСНС не вимагає зупиняти транспорт під час тривог – Кличко стверджує протилежне

ДСНС не вимагає від влади Києва зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог. Водночас саме цими нібито обов’язковими рекомендаціями Державної служби з надзвичайних ситуацій в Раді оборони Києва пояснюють необхідність зупинки транспорту після оголошення тривог.

Про це повідомляє ініціатива "Пасажири Києва".

Громадський транспорт Києва зупиняється під час тривог протягом 9 місяців. Рада оборони міста прийняла відповідне рішення 1 серпня 2022 року. Тоді у КМДА зазначили, що це робиться за рекомендаціями ДСНС.

Проте у ДСНС "Пасажирам Києва" повідомили, що служба влітку минулого року розробила примірний алгоритм дій населення за сигналами оповіщення цивільного захисту (в закладах освіти, у міському транспорті, торговельних закладах). Цей документ має виключно інформаційний характер та не містить норм права, тобто не є обов'язковим до виконання. 

"Нікому, окрім маршрутників, рішення про зупинку громадського транспорту під час тривог не потрібне. Але Рада оборони Києва та мер продовжують створювати транспортні проблеми киянам, особливо на лівому березі столиці", — йдеться у дописі активістів. 

Нагадаємо, що мер Віталій Кличко відхилив петиції про скасування зупинки транспорту під час тривог.

1 травня на Київщині тестуватимуть сирени