Другу частину "Дюни" знімали на українські об'єктиви: подробиці
Фото - кадр з фільму "Дюна: частина друга"

У знімальному процесі фільму "Дюна: Частина друга", який нещодавно вийшов у світовий та український кінопрокат, використовували лінзи українського виробництва компанії IronGlass.

Про це розповів представник компанії Костянтин Гарькавий.

Для голлівудської стрічки оператори використовували об'єктиви виробництва IronGlass x VLFV Lens Rehousing. Компанія спеціалізується на відновленні вінтажних лінз, які перероблюють на сучасні професійні пристрої.

"Це далеко не перше велике кіно за участю наших лінз, але воно стало справжнім випробувальним полігоном для наших MKll залізяк. Розробку цього корпусу та механіки ми розпочали у 2021, на початку 2022 виготовили чергові прототипи, а потім була війна... Незважаючи на тяжкі часи команда продовжувала працювати, хтось на місцях, хтось дистанційно з окопів. Я дуже радий, що ми встигли вчасно зробити пред серійні залізяки для Грейга Фрейзера (ред. — головний оператор двох фільмів "Дюна"), та він на повну використав їх на знімальному майданчику Duna", — розповідає Костянтин Гарькавий.

Звичайно, що представників компанії тішить, що серед багатьох інших варіантів об'єктивів, в Голлівуді обрали самі ці. Лінзи без нарікань відпрацювали під час зйомок. 

"Навіть у складні часи у воюючій країні можемо робити якісний продукт світового рівня та опинитися причетним до яскравих кіноподій.
Тож ми продовжуємо наполегливо працювати щоб ви могли насолоджуватися яскравим кіно", — поділились у IronGlass. 

Також ми писали про те, які нові серіали можна подивитись у березні 2024 року. 

Це 10 фільмів березня