технічний міст на Оболонський острів
Фото: facebook.com/myobolon

Будівництво другого – технічного – мосту на Оболоні практично завершено. Він розташований між затоками Оболонь і Собаче гирло та веде з коси до Оболонського острова.

Про це повідомляється на сторінці ""Моя Оболонь" — незалежний портал Оболонського району Києва" у Facebook.

Робітникам залишилося лише облаштувати асфальтове покриття. Але міст уже відкрили для пішоходів, повністю демонтувавши будівельну огорожу, яка ще нещодавно його закривала. При цьому, тимчасову переправу з бетонних плит через протоку, яка була необхідна для будівництва, поки не прибрали.

На самому Оболонському остові обгороджено будівельний майданчик, на якому стоїть будівельна техніка. Її використовуватимуть для прокладання дороги від технічного мосту до пішохідного.

"В свою чергу, на косі вже з'явилась майже повноцінна дорога з добре утрамбованого мілкого каменю, яка змінила хвилеподібну грунтовку. Отже, завдяки технічному мосту найближчим часом на острові Оболонському розпочнеться будівництво зони відпочинку, який пізніше має доповнити парк розваг", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, восени 2020 року мер Києва Віталій Кличко анонсував будівництво пішохідного мосту між Оболонською набережною та Оболонським островом. На самому острові, який раніше був практично незайманим, вирішили створити розважальну паркову зону з пляжами, спортивними майданчиками, фудкортом, фонтаном та іншою інфраструктурою.

Будівництво мосту на Оболонський острів стартувало на початку 2021 року. Відповідно до проекту, він стоятиме на чотирьох опорах, а його несучі конструкції будуть виконані у вигляді хвиль. Довжина споруди має становити близько 160 метрів, ширина — чотири метри. КП "Плесо" оголосило тендер на капітальний ремонт на території Оболонського острова, який має коштувати приблизно 174 млн грн.

На початку лютого 2022 року столичні активісти повідомили, що для будівництва розважальної зони на Оболонському острові вирубали багаторічні дерева. Сам парк на Оболонському острові мали відкрити цього літа, але життя внесло свої корективи.

Оболонский остров и 10 причалов могли стать частными. Что говорят в КГГА