Другий фестиваль “Книжкова країна” на ВДНГ: коли відбудеться та що підготували

26-29 вересня на ВДНГ відбудеться другий фестиваль "Книжкова країна".

Організатори планують збільшити кількість тематичних напрямів, івентів і так само зібрати українські видавництва, письменників, журналістів, блогерів та інших діячів індустрії. Другий фестиваль “Книжкова країна” на ВДНГ у Києві: коли відбудеться та що підготували“Перша “Книжкова країна” отримала неймовірну підтримку та позитивні оцінки. Є великий запит з боку українців на якісні й цікаві книжкові івенти — ми із задоволенням готові його задовольняти. Місія фестивалю — залучити якомога більше людей до читання, водночас зробити це завдяки цікавим подіям, активностям, а також особливій атмосфері”, — зазначив засновник  “Книжкової країни” Євген Мушкін. Другий фестиваль “Книжкова країна” на ВДНГ у Києві: коли відбудеться та що підготувалиНа фестивалі проходитиме великий ярмарок книжок, презентації, майстер-класи, обговорення з авторами й експертами, а також зустрічі із зірковими гостями та блогерами. Також планують створити більше зон для читання, де можна буде одразу поринути в щойно придбану книгу. Другий фестиваль “Книжкова країна” на ВДНГ у Києві: коли відбудеться та що підготувалиНа осінній “Книжковій країні” представлять одразу три нові напрями

Програма “Кіно та література” в павільйоні №6: проводитимуть профільні івенти, дискусійні панелі між авторами й представниками видавництв та кіноіндустрії, майстер-класи зі створення кіносценаріїв і екранізації творів. Кураторами напряму виступає ветерансько-волонтерська спільнота BANDERAS. 

Окремою складовою програми стане #ФРОНТМЕНИ — ініціатива з творчої репрезентації військових та ветеранів, що пройде за підтримки “Культурного десанту”. У павільйоні №4 проходитимуть зустрічі з авторами — учасниками російсько-української війни, презентації та інші заходи. 

Крім того, організатори додадуть тематичний напрям “Фентезі та горор” — це одні з найпопулярніших жанрів серед української аудиторії. У межах напряму відбудуться виступи дебютантів та відомих авторів, перформанси, квести, інтерактивні заходи тощо. Куратором виступить спільнота “Бабай”. Другий фестиваль “Книжкова країна” на ВДНГ у Києві: коли відбудеться та що підготувалиВодночас фестиваль збереже й удосконалить простори та ініціативи, які полюбили відвідувачі під час першого заходу. Зокрема, продовжать роботу дитяча та освітні зони. Також для дітей створять спеціальні місця з доглядом, щоб батьки могли відпочити й вільно погуляти територією. Другий фестиваль “Книжкова країна” на ВДНГ у Києві: коли відбудеться та що підготувалиУперше “Книжкова країна” відбулася на ВДНГ 25–28 квітня 2024 року. Захід зібрав понад 68 000 відвідувачів, водночас більш ніж половина з них до цього не були на літературних івентах.  

Вдруге “Книжкова країна” пройде 26–29 вересня на ВДНГ. Вхід — вільнийЗа оновленням програми можна стежити в офіційних Facebook та Instagram фестивалю.

У Києві на ВДНГ відкриють фан-зону Олімпійських ігор: подробиці