В Дії можна отримати довідку про місце проживання

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував нову функцію в Дії.

Скоро в застосунку можна буде отримати довідку про ваше місце проживання. Вже доступний бета-тест послуги. Долучитися можна за цим посиланням.

"Витяг про місце проживання — один із найпопулярніших документів серед українців. Він необхідний у багатьох життєвих ситуаціях. Наприклад, якщо треба влаштувати дитину до садочка чи школи, відкрити рахунок у банку, стати на військовий облік або при влаштуванні на нову роботу. Загалом, для отримання 25% всіх державних послуг треба надати документ з інформацією про ваше місце проживання", — зазначає Федоров.

Він також повідомив, що команда працює над тим, аби інформацію про "прописку" українців державні органи могли самостійно перевірити в реєстрах. Поки ця ініціатива в розробці, завдяки новій функції можна буде згенерувати довідку у кілька кліків у застосунку, а її справжність перевіряється через QR-код. Федоров каже, що з початку запуску послуги на порталі довідку отримали вже понад 182 тисячі разів.

Нагадаємо, раніше в Дії в тестовому режимі запрацювала програма доступної іпотеки — "єОселя". Детальніше можете прочитати тут.