нова стрічка дописів у Facebook
Фото ілюстративне: Brett Jordan / Unsplash

У компанії Meta анонсували оновлення стрічки новин для Facebook. Вже зовсім скоро дописи друзів, улюблених сторінок та груп у соцмережі можна буде переглядати хронологічно.

Про це повідомили у блозі компанії

"Ми спрощуємо для вас контроль за тим, який контент ви бачите на Facebook. Представляємо нову вкладку "Стрічка", яка дозволяє легко переглядати найновіші публікації від ваших друзів, сторінок та груп", — оголосив Марк Цукерберг. 

Йдеться про створення додаткової стрічки новин, яка буде працювати паралельно зі звичайною вкладкою Home на головній. На відміну від останньої, де порядок публікацій все ще визначатимуть алгоритми Facebook, у хронологічній стрічці дописи будуть відображатися за часом їхнього створення. Користувач зможе створити список найбільш цікавих друзів та сторінок, і відфільтрувати контент, який він бачитиме у вкладці "Стрічка". 

нова стрічка дописів у Facebook нова стрічка дописів у Facebook

"Бувають випадки, коли ви знаєте, що саме шукаєте. Скажімо, останні дописи з ваших груп або свіжий контент. Оскільки вкладка Home стає все більше механізмом для відкриттів, завдяки якому ви можете знаходити та стежити за новим контентом і творцями за допомогою механізму рекомендацій, то "Стрічка" забезпечуватиме простий доступ до контенту людей і спільнот, з якими ви вже пов'язані на Facebook", — пояснили у компанії.

Вкладка "Стрічка" в додатку Facebook на iOS буде розташована внизу, а на Android — вгорі. В компанії очікують, що представлені нововведення запустять протягом наступного тижня — до кінця липня. 

Українська версія Facebook тепер доступна на iOS