ЗАПАЛ

Українське музичне медіа СЛУХ опублікувало трейлер свого нового документального проєкту "ЗАПАЛ", присвяченого українській культурі. 

Мета проєкту — показати, що являє собою справжня традиційна українська культура. У ньому троє українських митців вирушають в експедицію Україною, щоб дізнатись більше про українську музику, кухню і стиль. Це — музикантка Ната Жижченко (ONUKA), шеф-кухар Євген Клопотенко та стилістка Леся Патока.

"Ми хочемо, щоб кожен відчув, що таке українська культурна ДНК. Тому ми створили цей проєкт. Не просто щоб відволікти від поганих новин, а щоб надихнути кожного нашою культурою, подарувати людям той “ЗА́ПАЛ”, який відчули ми під час наших експедицій", — каже виконавчий продюсер проєкту Максим Сердюк.

Прем'єра першого епізоду відбудеться 29 вересня на YouTube-каналі СЛУХ. У цій серії герої відправляться на північ України. Там Ната Жижченко записуватиме пісні самоселів у Чорнобильській зоні, Євген Клопотенко дасть друге життя традиційній чернігівській гартаначці, а Леся Патока навчиться плести справжній солом’яний бриль і покаже, яким сучасним він може бути сьогодні.

На Takflix вийшов фільм "Гірська жінка: на війні"