20 днів у Маріуполі
Кадр з фільму "20 днів у Маріуполі"

Документальний фільм "20 днів у Маріуполі" отримав приз глядацьких симпатій на фестивалі незалежного кіно Sundance, що проходить у США.

Саме на Sundance відбулася світова прем'єра стрічки авторства українського фотожурналіста Мстислава Чернова, яку він створив спільно з Associated Press і Frontline.

У фільмі показані обстріли міста, загибель мирного населення, бомбардування пологового будинку та інші трагічні події, що відбувалися у Маріуполі у перші тижні повномасштабного російського вторгнення.

Чернов разом з фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою Василісою Степаненко приїхали до Маріуполя 24 лютого 2022 року у складі команди The Associated Press. Вони на власні очі бачили та задокументували те, що відбувалося у місті в той час, висвітлювали роботу лікарів, фіксували вбивство цивільного населення тощо. 15 березня кореспонденти залишили місто через гуманітарний коридор.

Нагадаємо, документальний фільм "Будинок зі скалок" спільного виробництва України, Данії та Швеції потрапив до списку претендентів на найпрестижнішу кінопремію "Оскар". Стрічка розповідає історію дітей, які мешкають у дитячому будинку неподалік від лінії фронту.

Це 14 серіалів-антиутопій, які вражають