догхантер Святогор

Відомий київський догхантер Святогор знову активізувався. Він загрожує отруїти бездомних собак у місті Обухів та загрожує місцевим зоозахисникам.

Про це повідомляється на сторінці громадської організації "Зоозахисники "Арго"" у Facebook.

"Шановні обухівчани та гості нашого міста, в одній з обухівських спільнот був допис про агресивних собак з Обухова, які бігають за транспортом та облаюють перехожих. Ми, як громадська організація зоозахисників роками турбувалися про цих тварин. Вони стерилізовані, привиті від сказу та оброблені від паразитів. Собаки тварини територіальні. Якщо їх прибрати, то на їхнє місце прийдуть інші. Це природно. Крім того, за жорстоке поводження з тваринами в нашій країні передбачена кримінальна відповідальність", — розповіли зоозахисники.

У коментарях до посту, про який ідеться, з'явився догхантер Святогор. Він погрожував знищити бездомних собак у Обухові, а також писав погрози місцевим зоозахисникам. Останні опублікували скриншоти його коментарів.

Зоозахисники попросили поліцію звернути увагу на Святогора, а власників собак та кураторів тварин — бути обережнішими.

"Просимо усіх власників собак та кураторів тварин бути обережними. Окреме застереження матерям, діти яких граються на вуличних майданчиках та можуть взяти до рота отруйні речовини", — попередили зоозахисники.

Нагадаємо, що у червні 2018 року столична поліція затримала догхантера Святогора та вручила підозру у справі про жорстоке поводження з тваринами. Як запобіжний захід для догхантера суд спочатку обрав приміщення його під варту, потім запобіжний захід змінили на цілодобовий домашній арешт.

Незважаючи на те, що столичні зоозахисники закликали покарати Святогора, у січні 2021 року Шевченківський райсуд Києва виправдав догхантера Святогора у справі про жорстоке поводження з тваринами. У листопаді того ж року Апеляційний суд залишив це рішення без змін.

КМДА просять звільнити керівницю притулку в Бородянці, де загинули тварини