Docudays UA відкрив доступ до п'яти українських фільмів: де дивитися

Docudays UA відкрив доступ до п'яти українських фільмів. Їх можна подивитися безкоштовно до 31 грудня тут.

У команді міжнародного фестивалю кажуть, що стрічки обирав штучний інтелект. З них п’ять можна подивитися в Україні й один — за кордоном.

До списку фільмів увійшли:

  • "Казка про коника" Уляни Осовської та Дениса Страшного. Це історія про монаха у миру і художника Анатолія Лютюка з Талліна. Раніше він боровся проти радянської влади, а з початком війни в Україні їздить зі своїм дерев’яним коником на Донбас і збирає історії про добрих людей.
  • "Земля Івана" Андрія Лисецького. Це історія про народного художника Івана Приходька та його десь наївну, але чесну творчість.
  • "Портрет на тлі гір" Максима Руденка. Це історія про карпатську фотографку Параску Плитку-Горицвіт. Протягом багатьох років вона знімала людей гір і місце, де жила. Цей фільм доступний за кордоном.
  • "Світлий шлях" Станіслава Асєєва, який у 2017 році потрапив у полон. Більшість часу він провів у перетвореному на в’язницю колишньому арт-центрі "Ізоляція". У неволі Станіслав занотовував події, що там відбувалися.

 

  • "Останнє покоління" Міколая Борови. Це історія про активістку кліматичного руху Янку, яка вирішує запобігти кінцю світу, думки про який нависають над нею щодня.