Добровольцям тероборони дозволили застосовувати артилерію і ракетні системи
Фото ілюстративне: facebook.com/TerritorialDefenseForces

Кабінет міністрів України дозволив територіальній обороні застосовувати для боротьби з окупантами стрілецьку зброю та інші види озброєння, зокрема, артилерію, ракетні системи, гранатомети тощо. 

Відповідні зміни до постанови №1448 Кабмін прийняв 5 квітня. 

Якщо раніше законодавство дозволяло членам добровольчих формувань територіальної оборони використовувати лише особисту мисливську зброю та набої до неї, то тепер тероборонівці можуть застосувати ще й стрілецьку зброю, інші види озброєння та боєприпаси до них.

Що це означає?

Під стрілецькою зброєю мається на увазі вогнепальна, пневматична ствольна зброя для стрільби кулями або іншими видами патронів. 

Інші види озброєння — це артилерійське озброєння, ракетні системи (комплекси), керовані (некеровані) ракети та їх складові частини, комплекси (установки) для їх запуску та складові частини до них, засоби керування зброєю (вогнем), системи дистанційного керування ракетами, обладняння для транспортування і обслуговування ракет, гранатомети, вогнемети, міни та гранати. 

Під час перенесення або перевезення усе вказане озброєння може бути у зарядженому стані та поза спеціальним чохлом або кейсом — але виключно під час виконання добровольцями ТрО поставлених завдань. При цьому, перенесення або перевезення тероборонівцями вказаних видів озброєння можна здійснювати лише з дозволу відповідного командира добровольчого формування. 

Спротив російській окупації, день 42