Добровольців Тероборони на звільнених територіях просять здати зброю
Фото: facebook.com/TerritorialDefenseForces

Командувач Сил Територіальної оборони ЗСУ Юрій Галушкін звернувся до бійців Тероборони на звільнених від російських окупантів територіях із закликом здати видану їм зброю.

Він відзначив, що уже майже два місяці добровольці Тероборони допомагають боронити Україну від ворога. На захист країни стали фермери, бізнесмени, журналісти, будівельники, програмісти та люди інших професій. Вони несуть службу на блокпостах, готують міста до оборони, допомагають боротися з ворогом та долати наслідки завданих ним руйнувань.

"Ви, добровольці, вже надали реальну допомогу ЗСУ, вивільнивши бойові підрозділи для виконання бойових завдань. Зі зброєю в руках ви звільняли північ України від російських окупантів, і зараз воюєте за південь та схід України. ЗСУ та ваші громади високо цінують вашу хоробрість і відданість", — заявив Галушкін.

Проте частина регіонів України звільнена від російських окупантів, і там вже не ведуться бойові дії. І на цих територіях тепер необхідно відбудовувати міста та села, відновлювати економіку й повертатися до роботи. Тому у звільнених регіонах потрібно здати зброю у визначені місця зберігання.

Галушкін долав, що тероборонівці будуть і надалі доглядати цю зброю, а також зможуть брати її на тренування та при необхідності отримувати для виконання завдань. Але належне зберігання зброї у призначених для цього місцях дуже важливе, щоб у критичний момент її можна було знову застосувати проти російських окупаційних військ.

Спротив російській окупації, день 57