Бювети Київ
Фото: kyivcity.gov.ua

У разі виникнення надзвичайних ситуацій столичні бюветні комплекси планують під'єднувати до генераторів, щоб вони не були знеструмленими. Про це повідомили у "Київводфонді".

Там нагадали, що бювети вже стали резервним джерелом води для киян під час одної з масованих російських атак 31 жовтня, коли багато хто залишився без водопостачання через пошкодження об'єктів інфраструктури. Тоді бювети під'єднали до генераторів, і люди змогли набрати собі води.

Зараз "Київводфонд" продовжує підготовчі роботи для того, щоб максимально швидко підключати бювети до генераторів у разі надзвичайних ситуацій. Зокрема, проводять спільні навчання з робітниками керуючих компаній та ДСНС.

Водночас у підприємстві зазначають, що під час планових відключень електроенергії бювети до генераторів не під’єднуються.

"Просимо врахувати цю інформацію, коли плануєте набирати воду з бюветів. Слідкуйте, будь ласка, за графіком відключень електроенергії ДТЕК у вашому районі та обов’язково робіть запаси питної води в оселі", — кажуть у "Київводфонді"

Загалом у Києві працюють понад 180 бюветів. Роботу 157 з них забезпечує "Київводфонд". Знайти ті бювети, які зараз працюють, можна на інтерактивній мапі.

Нагадаємо, проєкт "ЛУН місто" створив карту закладів, які мають автономне живлення. На карті відображені найближчі кафе, коворкінги, супермаркети, перукарні, магазини тощо, які продовжують працювати під час відключень світла

КМДА компенсуватиме 75% вартості генератора для багатоповерхівок