Дивізіон військових катерів на Дніпрі залучатимуть до оборони Києва
Скріншот із відео

До оборони Києва у разі необхідності залучатимуть дивізіон військових катерів, який створили на півночі Дніпра. Про це в інтерв'ю ТРК "Бриз" Міноборони України розповів командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа. 

Після широкомасштабного вторгнення рф керівництво ВМС звернуло увагу на захисті не лише південних регіонів — Дунаю та Дніпровсько-Лиманського каналу, але й на півночі. Тож з ініціативи командування Сухопутних Сил із ВМС спільно сформували дивізіон військових катерів на півночі Дніпра. Наразі він перебуває у підпорядкуванні сил оборони Києва і в разі необхідності буде підтримувати сили, що діють біля Дніпра. 

За словами Неїжпапи, формування річкової дивізії розпочалося ще у березні. Дії на річках сильно відрізняються від роботи у морі, тому до процесу долучилися майже всі військові моряки в столиці. У перспективі, офіцерів, які служать на річках, готуватимуть у військових вишах. 

У планах ВМС України — створили флотилію з кількох дивізіонів катерів, які будуть розташовані у різних містах на Дніпрі. 

Спротив російській окупації, день 121