До кінця 2015 року в Києві з’являться 100

Фактично в Києві з’явився перший житловий масив, який цілком забезпечений достатньою кількістю цих конструкцій. Як відомо, без них середньостатистичний європеєць себе вже не уявляє. Ця акція стала початком нового масштабного проекту громадських активістів "100 “Собачих вбиралень” для столичної громади”. В рамках якого в місті будуть встановлені спеціальні конструкції для прибирання за собаками. Вони полегшать життя відповідальним киянам і залучать до цього інших власників чотирилапих друзів.

"Ми встановили вбиральні в декількох парках Києва і вирішили прослідкувати за реакцією людей. Експеримент перевищив усі сподівання і більше 20% власників тварин почали прибирати за своїми улюбленцями. Помічаючи такий прогрес ми не плануємо зупинятись і до кінця року встановимо 100 Вбиралень для собак" - стверджує Дмитро Федоренко, лідер ініціативи "Це наш Київ".

За статистикою в Україні приблизно 12 млн людей утримують вдома собак, але менше 1% прибирають за своїми домашніми улюбленцями. Окрім не естетичного вигляду неприбрані собачі відходи несуть небезпеку для здоров'я людини. 23 мільйони бактерій містяться в 1 грамі собачих фекалій, більшість з них можуть призводити до поширення кишкових, ниркових та інфекційних захворювань.

Відсутність відповідальності у володарів собак може вдарити і по гаманцю. З наступного року КМДА планує ввести штрафи, що можуть сягнути суми в 300 грн. Але й нині столична влада і районні адміністрації Києва активно співпрацюють з активістами і допомагають з установкою вбиралень в популярних місцях вигулу тварин.

До ініціативи вже зараз масово долучаються приватні інвестори, бізнесмени та політики, які опікуються районними громадами столиці. А найближчим часом розпочне роботу портал, що забезпечить співфінансування ініціативи активістами районних громад. Тож змінити Київ на краще зможе кожен. бо #НамТутЖити.