До Києва прибув Генсек НАТО Йенс Столтенберг: причина

Сьогодні, 28 вересня, до Києва з неанонсованим візитом прибув Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Про це повідомляє Reuters.

Він зустрівся із президентом України Володимир Зеленським.

До Києва прибув Генсек НАТО Йенс Столтенберг

Столтенберг наголосив, що радий бути в українській столиці знову. "Коли я востаннє був тут у квітні, ми обговорювали нашу підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі та вашу підготовку до контрнаступу. Сьогодні ваші сили рухаються вперед", — підкреслив генсек на пресконференції.

Він зазначив, що українські сили попри важкі бої поступово повертають позиції у своєму контрнаступі проти російських військ й відвойовують свої землі.

Єнс Столтенберг наголосив, що після саміту у Вільнюсі, який проходив у липні, всі члени Альянсу погодилися, що Україна вступить до НАТО, пишуть кореспонденти Суспільного.

Генсек нагадав, що шлях України до вступу у НАТО скоротили, також погодили програму забезпечення повної оперативної сумісності українських збройних сил з майбутніми союзниками (мається на увазі НАТО). Крім того, створили першу у світі Раду Україна - НАТО. Все це показує, що Україна наближається до НАТО дуже швидкими темпами.

Оновлюється