До Києва почали масово повертатися люди: влада закликає поки не їхати у місто
Скріншот із відео

Незважаючи на прохання міської влади поки не їхати до столиці, жителі Києва, які раніше покинули, почали масово повертатися назад. Через це на в'їзді до міста почали утворюватися кілометрові затори, повідомляє BBC Україна. 

Зазначається, що кияни почали масово повертатися у місто ще до оголошення повного виведення російських військ за межі області. 

"Люди, які втомилися від війни, хочуть швидше потрапити додому і повернутися до колишнього життя. Їм доводиться по кілька годин простоювати у пробках", — розповідають журналісти.

Так, наразі усі автомобілі на блокпостах перевіряють поліцейські, військові та представники територіальної оболрони. За словами правоохоронців, потік автомобілів до Києва збільшився у 5-6 разів. У заторах вимушені і стояти вантажівки з продовольством та іншими необхідними речами. Людей закликають поки не поспішати з поверненням.

"Потрібно дочекатися офіційної інформації, що це безпечно. Тоді можна буде їхати. Зараз я не вважаю, що це безпечно. З дев'ятої ранку і до шостої вечора затори не зменшуються. Кількість автомобілів тільки збільшується. Нехай люде себе бережуть та не поспішають. Додому завжди встигнуть", — розповідають правоохоронці. 

Нагадаємо, що напередодні мер Києва Віталій Кличко закликав містян та жителів передмість не поспішати з поверненням додому. За його словами, на звільнених від окупантів територіях досі проводять роботи зі знешкодження вибухонебезпечних боєприпасів. Також, зазначив Кличко, все ще є загроза ракетних обстрілів. 

Спротив російській окупації, день 41