До Дня пам’яті Захисників України приспустили головний прапор держави
Фото - КМДА

Сьогодні, 29 серпня, у День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, у Києві приспустили головний прапор держави. Про це повідомили у КМДА. 

Полотнище приспустили на третину у знак вшанування пам’яті всіх полеглих Захисників і Захисниць України в сучасній російсько-українській війні, починаючи з 2014 року. Піднімуть головний прапор країни завтра, 30 серпня. Встановлено прапор на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України у Другій світовій війні".

День пам’яті захисників України

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. День пам'яті захисників України затвердив президент Володимир Зеленський 2019 року.

29 серпня обрано не випадково. Саме в цей день 2014 року стався один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни — вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом. Коли українські військові колонами виходили "зеленим коридором", росіяни порушили домовленості та розстріляли їх. 

"Внаслідок цього загинули 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні. Іловайськ — це не лише трагедія, а й сторінка української незламності, це подвиг українських військових", — розповіли у КМДА. 

Чи є загроза прориву дамби на Київській ГЕС після удару росіян 26 серпня