Twitter
Фото: unsplash.com

Соцмережа Twitter, що відома своїми жорсткими обмеженнями щодо довжини постів, почала тестувати функцію створення довгих постів Notes ("Нотатки"). 

Такі пости будуть створювати за допомогою окремого інструменту Twitter Write, що з'явиться у боковому меню. Нотатки будуть мати обмеження у 2500 символів із заголовком у 100 символів, тоді як звичайний пост у Twitter обмежений 150 символами та не має заголовку. В них можна буде додавати фото та відео, форматування тощо. Також нотатки можна буде редагувати — цієї функції теж немає у звичайних твітах. 

Зараз соцмережа проводить закрите тестування нового функціоналу з невеликою групою авторів. Читачі з країн, де тестують нотатки, зможуть бачити картки нотаток з попереднім переглядом і посиланнями на повну версію. 

При натисканні на картку відкриється повна версія тексту. Українські користувачі вже теж можуть читати такі нотатки. 

Поступово кількість користувачів, які можуть писати нотатки, буде збільшуватися. Як швидко це відбуватиметься, у Twitter не кажуть. Все залежатиме від того, наскільки успішним буде тестування.

У Twitter зазначають, що не збираються повністю змінювати формат соцмережі, а нотатки стануть лише допоміжним інструментом для творців контенту.

В Telegram запрацювала платна підписка