Для в'їзду з України до Великої Британії тепер достатньо показати паспорт
Фото: unsplash.com

Більшості біженців з України достатньо показати паспорт, щоб в'їхати до Великої Британії, повідомив міністр житлово-комунального господарства, громад та місцевого самоврядування країни Майкл Гоув.

«Більшості людей взагалі не потрібно буде звертатися за візами (...) Візові центри прийматимуть українські паспорти», – сказав Гоув.

За словами Гоува, українським біженцям вже видано понад 3000 віз, проте ситуація має ще більше змінитись починаючи з 15 березня.

Крім того, українці зможуть приїхати до Великої Британії за процедурою возз'єднання сімей, яка буде адаптована під нові умови.

Він додав, що діти, які приїжджають, матимуть право на навчання в школах, і що всім біженцям з України будуть доступні послуги національної системи охорони здоров’я.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ опублікувало пам'ятку для українців щодо отримання тимчасового захисту в країнах Євросоюзу. В ній пояснюється, куди звертатися за захистом та які права він дає.

Тимчасовий захист не означає отримання статусу біженця, проте він надає українцям низку прав на території ЄС. Крім того, особи, які отримали тимчасовий захист в ЄС, можуть у будь-який час подати заявку на отримання статусу біженця.