Для переселенців побудують домівки в 10 регіонах — Кирило Тимошенко
Фото ілюстративне: btiplus.com.ua

В 10 регіонах України побудують домівки для переміщених осіб, які були вимушені покинути власне житло через російську агресію. Про це в інтерв'ю виданню Forbes розказав заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. 

За його словами, йдеться не про модульні тимчасові споруди, а про нормальні домівки, які можна буде збудувати за три місяці.

"Це будуть саме квартири — в більшості двокімнатні, але й однокімнатні і трикімнатні. Після того, як ми відновимо домівки переселенців в містах, де вони жили до війни, — вони переїдуть, а ці квартири будуть віддані військовим і всім іншим, хто стояв у чергах", — розповів Тимошенко.

Він зазначив, що йдеться про декілька десятків тисяч квартир. Перші квартири планують отримати вже через три-чотири місяці. 

"Існує багато не введених в експлуатацію, але фактично готових житлових будинків. У найближчий місяць держава почне їх викупати і надавати переселенцям. Усі ці квартири мають бути одразу з ремонтами, з меблями, з побутовою технікою", — додав заступник голови ОП. 

Першочергово квартири надаватимуть тим, хто не може знайти собі домівку чи проживає у спортивних залах, школах і т.д. Списки пріоритетних груп на переселення складають очільники областей. Загальну вартість проекту зрозуміють до кінця тижня (інтерв'ю брали 5 квітня), а вийти на фундаментальні роботи планують вже за тиждень-два. Очікується, що вартість таких квартир, з ремонтом, меблями і технікою, буде значно менша за 1000 доларів за квадратний метр. Для цього уряд проводить розмови з будівельниками, аби вони мінімізували свою "дельту" і розробилли варіанти дешевого, але якісного житла. 

Спротив російській окупації, день 47