Для ліцею на Київщині будують протирадіаційне укриття: фото

У Київській області продовжується будівництво та облаштування протирадіаційних укриттів для освітніх закладів. 

Зокрема, нове укриття для школярів ліцею “Успіх” зводять в місті Узин, Білоцерківського району.На Київщині в місті Узин Білоцерківського району будуть протирадіаційне укриттяПро це повідомили на сайті Київської обласної військової адміністрації. 

Роботи проводять за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.На Київщині в місті Узин Білоцерківського району будуть протирадіаційне укриттяСховище буде подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття — воно розраховане на одночасне перебування 500 осіб.

У мирний час об’єкт використовуватимуть для проведення додаткових занять, позашкільних гуртків тощо.На Київщині в місті Узин Білоцерківського району будуть протирадіаційне укриттяВідповідно до проєктно-кошторисної документації у приміщенні передбачено влаштування окремих кімнат, санвузлів та місць загального користування. 

Будівництво виконають з урахуванням вимог безбар’єрності та доступності.На Київщині в місті Узин Білоцерківського району будуть протирадіаційне укриттяЗводити укриття почали восени 2023 року. Підрядник провів підготовчі роботи: розчистив територію, облаштував котлован. Наразі вже виконали 85% монолітних робіт. Тривають роботи з гідроізоляції та облаштування підлоги.На Київщині в місті Узин Білоцерківського району будуть протирадіаційне укриттяРаніше “Наш Київ” писав, що в Україні дозволили перебувати в укриттях з домашніми тваринами.

До кінця 2024 року всі школи Київської області будуть з укриттями