Катерина Уварова

Харківська дизайнерка Катерина Уварова виготовляє та продає аксесуари зі стріляних гільз, щоб зібрати гроші на відбудову знищеного російськими обстрілами музею Григорія Сковороди. Про це повідомляє благодійний проєкт Keep Going.

Будівля музею Сковороди, розташована у селі Сковородинівка Харківської області, була знищена на початку травня внаслідок російського ракетного обстрілу. Зараз різноманітні благодійники збирають кошти на відбудову музею.

Серед них — і власниця бренду 3,14BAN Катерина Уварова, що спеціалізується на апсайклінгу: творчій переробці та повернення до життя речей, які вже віджили своє. Наприклад, до початку повномасштабної війни Катерина виготовляла аксесуари та мерч із використаних рекламних банерів.

Через російське вторгнення харківська майстерня Катерини була зруйнована. Дизайнерці довелося переїхати до Львова, де вона розпочала роботу над новим проєктом — переробкою відстріляних гільз на аксесуари та сувеніри. Так, малокаліберні гільзи перетворюються на брелоки, а із гільз від артилерійських снарядів — на артоб’єкти. 

Продавати такі сувеніри Катерина планує у партнерських магазинах, на онлайн-аукціонах та на концертах українських артистів за кордоном. 40% свого прибутку, а це — десь 50–60 тисяч грн на місяць, вона планує віддавати на відбудову музею Сковороди. Проте для створення виробів з гільз дизайнерці потрібно придбати гравіювальний верстат. Долучитися до збору коштів на його купівлю можна за посиланням.

Нагадаємо, проєкт "Україна без сміття" створив екологічний блокнот із опалого листя. Основа блокноту складається з подрібнених кришечок з-під бутильованої води, обкладинку виготоили з макулатурного картону, а аркуші — з опалого листя з усієї України.

У британському музеї виставили українське пиво "putin Huilo"