Дизайнер створив проєкт меморіалу зі зруйнованим мостом в Ірпені

Український дизайнер Іван Огієнко створив візуалізацію проєкта меморіального комплексу на місті зруйнованого мосту на околиці Ірпеня, що з'єднував місто з Києвом.

Огієнко пропонує зберегти частину оригінального посту, а поруч із нею збудувати новий, з аркою з одного боку. Під скульптури людей, що ховалися в цьому місці від обстрілів російських окупантів, коли намагалися евакуюватися з охопленого війною Ірпеня.

"Меморіальний комплекс мосту в Ірпінь. Концепція полягає у збереженні частини старого моста та відбудові поряд нового", — написав Огієнко.

На іншому березі річки Ірпінь дизайнер пропонує створити набережну з фонтанами на воді та місцями для відпочинку. Таким чином, люди, які будуть прогулюватися набережною, дивитимуться на меморіал.

Фото: instagram.com/ivan_ogienko_design/

Фото: instagram.com/ivan_ogienko_design/

 

Нагадаємо, в середині квітня президенту Володимиру Зеленському презентували проєкт меморіального комплексу, який розповідатиме історію зруйнованого мосту, що з’єднує Ірпінь та Бучу з Києвом. За задумом, частину мосту збережуть, щоб відвідувачі могли "відчути все, що тут діялося".